fbpx

Akcija povodom 8. marta

03. 04. 2013.

 

Odeljenje  službe žena crkve u Podgorici je za 08. mart, zajedno sa vođstvom crkve, posjetilo  više medijskih kuća, Hitnu pomoć, Urgentni centar, kao i neke  druge organizacije, da bi zaposlenim pripadnicama ljepšeg pola za njihov praznik podijelili ruže. Tom prilikom, naišli su na topao prijem i zahvalnost za ovu malu pažnju.

Takođe, nakon bogosluženja i programa koje je organizovano povodom ovog dana, ovo odeljenje službe žena u mjesnoj crkvi svim vjernicama i prijateljicama kao mali znak pažnje poklonilo je po jednu ružu. 

Osim ove akcije, predstavnice Odeljenja službe žena posjetile su i „Sigurnu žensku kuću“ u Podgorici, koja zbrinjava zlostavljane žene i njihovu djecu i pruza im nužni smještaj, hranu i odjeću u njihovoj potrebi. Prilikom ove posjete urućene su im knjige sa zdravstvenom tematikom, prigodni materijali za njihovu djecu u vidu DVD-a,  voće i sokovi. Posjeta je protekla u srdačnom druženju i prijateljskom razgovoru, i bila je to prilika da saznamo nešto više o problemima sa kojom se ova organizacija susreće u svom znacajnom radu pomaganja ugrozenih i zlostavljanih zena, kao i prilika da im uputimo riječi hrišćanske utjehe. Ova posjeta bila je i mogućnost, da se osoblje ove ustanove kao i korisnice usluga ove kuće, blize upoznaju sa aktivnostima i radom Odeljenja sluzbe žena nase crkve u Podgorici, kao i prilika da im uputimo poziv, da nas posjete u nekom od programa koje organizujemo u narednom periodu: koncerata i zdravstvenih predavanja dr Sang Lija, koji će se održati u aprilu ove godine u Podgoričkoj crkvi.

                                                                                                       Zorica Aćimić