fbpx

In memoriam: Zvezdan Raičević (1965 – 2017)

31. 08. 2017.

Posle duge i naporne borbe sa teškom bolešću, pastor Zvezdan Raičević, zaspao je u Gospodu, 28. avgusta 2017. godine, u Borči, nadomak Beograda. Borio se, doslovno, do poslednjeg daha, željan života i pun vjere i nade u svog vaskrslog Gospoda.

Pastor Zvezdan Raičević rođen je 13. januara 1965. godine u Golubovcima, blizu Podgorice, u Crnoj Gori. Nakon završene tehničke škole i rada u štampariji, došao je u dodir sa biblijskom istinom koja je u potpunosti promijenila njegov život i pokrenula na studije teologije na Teloškom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih studija, započeo je svoj pripravnički staž, 20. avgusta 1996. godine u Knjaževcu. Nepunih godinu dana kasnije, 23. marta, 1997. godine, sklopio je brak sa sestrom Katom Daražac. U Knjaževcu su im se rodile i njihove dvije kćeri, Debora, 1998. godine, i Mihaela, 2000. godine.

Godinu dana kasnije, 2001. godine, pastor Zvezdan je započeo rad u novom, negotinskom okrugu, nakon čega je i rukopoložen kao propovjednik Hrišćanske adventističke crkve, 9. juna 2001. godine.

Godine 2007, na izbornom saboru Južne oblasti, pastor Zvezdan Raičević izabran je za predsjednika Južne crkvene oblasti i tu dužnost vršio je u toku dva mandata, sve do 2014. godine, kada je teška bolest, sa kojom se borio, počela da uzima maha.
Poslednje godine života i rada proveo je kao propovjednik borčanske crkve. Njegova vedrina, životni optimizam, smisao za šalu i smijeh, odlučnost da istrajava i da se bori nisu ga napuštali sve do poslednjeg časa. Zaspao je u Gospodu okružen ljubavlju i pažnjom njegovih najbližih, supruge Kaće i djece, i bliskih prijatelja. Svima njima izražavamo najdublje saučešće i molimo se da dan probuđenja i vaskrsenja dođe što prije.

Sahrana pastora Zvezdana Raičevića obaviće se u četvrtak, 31. avgusta 2017. godine u 11.30h na borčanskom groblju Zbeg.

Marija Trajkovska