fbpx

Potpisan Memorandum kojim se unapređuje život ranjivih grupa u društvu

15. 02. 2021.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i izvršni direktor humanitarne organizacije ADRA Crna Gora Dragan Jelić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja položaja i kvaliteta života ranjivih grupa u našem društvu, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ovim memorandumom formalizovana je bliska saradnja Sekretarijata i NVO „Adra“ na aktivnostima koje se tiču osnaživanja žena iz redova ranjivih kategorija društva u njihovim preduzetničkim aktivnostima, samozapošljavanju i zapošljavanju.

Na osnovu potpisanog memoranduma, Sekretarijat za socijalno staranje podržaće obuku za rad na šivaćim mašinama za 10 polaznica RE populacije sa područja Konika i na taj način im pomoći u razvijanju vještina koje im mogu pružiti veće šanse da započnu svoje samostalne preduzetničke djelatnosti.

U cilju bolje i brže socijalizacije i integracije RE populacije u crnogorsko društvo, obuke za rad na šivaćim mašinama biće organizovane u prostorijama NVO „Adra“ (Otvoreni centar za osnaživanje ženskih prava i preduzetništva), gdje će polaznice obuke osim stečenih znanja dobiti i sertifikate, što će im otvoriti mogućnost za zapošljavanje.

 

Preuzeto sa www.portalanalitika.me