fbpx

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada i ADRA potpisali memorandum o saradnji

25. 09. 2021.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i izvršni direktor humanitarne organizacije “ADRA” Crna Gora Dragan Jelić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja položaja i kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva.

Ovim memorandumom nastavljena je saradnja Sekretarijata i humanitarne organizacije „ADRA“ na aktivnostima koje se tiču unapređenja rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanja žena kroz podršku njihovim preduzetničkim aktivnostima, samozapošljavanju i zapošljavanju.

Na osnovu potpisanog memoranduma, Sekretarijat za socijalno staranje podržaće tri obuke za rad na šivaćim mašinama za 15 žena iz reda ranjivih kategorija društva i na taj način im pomoći u razvijanju vještina,koje im pružaju veće šanse da započnusamostalne preduzetničke djelatnosti.

Obuke za rad na šivaćim mašinama trajaće šest mjeseci i biće organizovane u prostorijama Otvorenog centra za osnaživanje ženskih prava i preduzetništva humanitarne organizacije „ADRA“, a polaznice obuke će, osim stečenih znanja, dobiti i sertifikate, što će im otvoriti dodatne mogućnosti za zapošljavanje.

Podsjećamo da je i u prethodnom periodu, uz dobru saradnju Sekretarijata sa ovom humanitarnom organizacijom, osposobljeno za rad na šivaćim mašinama 10 pripadnica RE zajednice sa područja Konika.

U cilju sprovođenja Lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije, Sekretarijat za socijalno staranje će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ranjivim kategorijama našeg društva i podržavati edukativne radionice namijenjene ekonomskom osnaživanju žena u procesu postizanja pune rodne ravnopravnosti.

 

Preuzeto sa www.portalanalitika.me