fbpx

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada i ADRA potpisali memorandum o saradnji

25. 09. 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on tumblr
Share on pocket
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i izvršni direktor humanitarne organizacije “ADRA” Crna Gora Dragan Jelić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja položaja i kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva.

Ovim memorandumom nastavljena je saradnja Sekretarijata i humanitarne organizacije „ADRA“ na aktivnostima koje se tiču unapređenja rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanja žena kroz podršku njihovim preduzetničkim aktivnostima, samozapošljavanju i zapošljavanju.

Na osnovu potpisanog memoranduma, Sekretarijat za socijalno staranje podržaće tri obuke za rad na šivaćim mašinama za 15 žena iz reda ranjivih kategorija društva i na taj način im pomoći u razvijanju vještina,koje im pružaju veće šanse da započnusamostalne preduzetničke djelatnosti.

Obuke za rad na šivaćim mašinama trajaće šest mjeseci i biće organizovane u prostorijama Otvorenog centra za osnaživanje ženskih prava i preduzetništva humanitarne organizacije „ADRA“, a polaznice obuke će, osim stečenih znanja, dobiti i sertifikate, što će im otvoriti dodatne mogućnosti za zapošljavanje.

Podsjećamo da je i u prethodnom periodu, uz dobru saradnju Sekretarijata sa ovom humanitarnom organizacijom, osposobljeno za rad na šivaćim mašinama 10 pripadnica RE zajednice sa područja Konika.

U cilju sprovođenja Lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije, Sekretarijat za socijalno staranje će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ranjivim kategorijama našeg društva i podržavati edukativne radionice namijenjene ekonomskom osnaživanju žena u procesu postizanja pune rodne ravnopravnosti.

 

Preuzeto sa www.portalanalitika.me